Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Grassroots Organising


21-08-2022

Grassroots Organising

Delft BIJ1 is in essentie een grassroots beweging: een beweging van burgers die actie voeren voor burgers. Daarmee proberen we van onderop te bouwen aan een brede intersectionele en systeemkritische beweging in de stad.

Wat betekent grassroots?

Een grassroots beweging is een beweging die mensen in een gebied/regio of gemeenschap mobiliseert om collectieve actie te nemen om verandering teweeg te brengen. Grassroots betekent vooral bottom-up en is een alternatief voor top-down besluitvorming en traditionele machtsstructuren. 

Grassroots bewegingen staan voor zelforganisatie en moedigen leden van de gemeenschap aan om bij te dragen door verantwoordelijkheid en actie te nemen voor hun gemeenschap.

Wat is organising?

Organising is een praktijk om mensen te mobiliseren en ze in staat te stellen om de sociale bewegingen en politieke organisaties te creëren die nodig zijn om campagnes te voeren en macht structuren omver te werpen. Organising is een beproefde strategie om de mensen in hun kracht te zetten.

Organising maakt gebruik van ervaring en experimentatie in plaats van doctrine of ideologie alleen. Ideeën worden het best bewezen in actie in plaats van in debat. Woorden zijn belangrijk maar daden spreken meer.