Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Geen zetel voor Delft BIJ1


17-03-2022

Hier stopt het niet

Hou ons in de gaten voor onze buitenparlementaire agenda

We said this once and we will say it again. This is not a moment. This is a movement. 

Elke Delftenaar die koos voor radicale gelijkwaardigheid en economische (klimaat)rechtvaardigheid in de raad. Eeuwig dankbaar voor je vertrouwen en steun. 

Wij willen alle partijen feliciteren met hun zetels!

Lijsttrekker Jeanette Chedda: “Delft BIJ1 heeft geen zetel, maar we gaan nergens heen. Ik beloof dat jouw stem niet verloren is gegaan. Naast onze politieke activiteiten zijn wij ook een community aan het bouwen die alleen maar gaat groeien de komende tijd. We zijn hier om te blijven. Delft heeft nog niet het laatste van ons gezien. Wij kijken uit naar alles wat we nog willen doen in de stad. Samenwerkingen, het organiseren, het helpen, het ondersteunen, het ontmoeten, de hoop terug te geven aan de mensen die de hoop in de politiek terecht verloren hebben. Maar ook kijk ik uit naar verder luisteren maar mijn mede-inwoners en ik kijk uit naar leren van de strijders in de stad en jullie verder te ontmoeten, met jullie connecten. Mooie, belangrijke dingen neerzetten. Ongeacht de uitkomst. Ik heb het gevoel dat we hebben gewonnen. Een jaar geleden bestond onze afdeling nog niet. En nu zijn we hier. Eeuwig dankbaar voor iedereen die zich heeft ingezet. Ons bestuur, de vrijwilligers en ook mijn mooie mede-kandidaten. Zonder jullie had ik dit niet willen doen. Dank je, dank je, dank je. 

We zitten de komende vier jaar niet in de raad, maar zoals de afgelopen negen maanden hebben we onze buitenparlementaire agenda die we blijven adresseren. Delft BIJ1 bestaat uit noodzaak en we nemen die taak serieus om te zorgen dat we problemen in de stad blijven benoemen zodat we ook kunnen meewerken aan verbetering. Want alleen dan kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in deze stad wordt gehoord en gezien. Voor nu gaan wij op een welverdiende break. Maar hou onze socials in de gaten voor onze volgende stappen. Laten we samen nieuwe geschiedenis schrijven voor de stad. Gefeliciteerd met deze fantastische win! @amsterdambij1@rotterdambij1@utrechtbij1@almerebij1 🔥🔥🔥 We got you Delft! So so lobie🤎” 


Gerelateerde artikelen

Op de achtergrond een foto van een bos met groene bomen. Daaronder staat links een foto van Jeanette Chedda. Jeanette is een vrouw van kleur met lang donker haar met blonde accenten, ze draagt een okergeel shirt, gouden oorbellen en rode lippenstift. Ze kijkt krachtig in de camera. Rechts op de foto staat Devika. Devika is een vrouw van kleur met lang bruin haar, ze lacht en draagt een blauwe jas.

5 juli: Feminisme in de Politiek

Al drie keer verzet , maar drie keer is scheepsrecht. Dinsdagavond 5 juli is het zover: ‘Feminisme in de Politiek’ in Delft. Twee feministische leiders, Jeanette Chedda (activist, spreker en oprichter Delft BIJ1) en Devika Partiman (spreker en oprichter Stem op een Vrouw), gaan in gesprek over vragen als: Wat is “goede” representatie? Wat is […]

Lees meer
Kandidaten en vrijwilligers gaan rond met flyers en vlaggen.

18 juni: Er is er één jarig…

Zaterdag 18 juni bestaan we als afdeling officieel een jaar. Deze mijlpaal was niet mogelijk geweest zonder het vertrouwen van onze stemmers, vrijwilligers en supporters. En daar willen we jou voor bedanken. Wij nodigen jou daarom graag uit om dit jubileum met ons te vieren. Tussen 12:00 en 17:00 is er een Delft BIJ1-picknick met […]

Lees meer
Een foto van weerspiegelend water met centraal een brug op de onderste 2/3 van de afbeelding. Rechts staan boven het water een aantal appartementengebouwen van ongeveer 6 verdiepingen. Er staan ook een paar bomen. De foto is genomen in schemerlicht.

Bestuursleden en Kerngroepleden gezocht!

Vacatures Het afgelopen jaar hebben we enorme stappen gezet. De afdeling is opgericht, we hebben evenementen georganiseerd samen met Delftse organisaties, we hebben onze eerste kennismakingen gedaan en we hebben een hele impactvolle en unieke campagne gedraaid voor de gemeenteraadsverkiezingen. Helaas haalden we daarmee geen zetel, maar landelijk haalden we acht zetels!! In Delft hebben […]

Lees meer