Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Anraleida Dap


30-01-2022

Volg Anraleida Dap op

Anraleida Dap (36) immigreert op 18-jarige leeftijd als jonge moeder vanuit Curacao. Ze doet dit om zichzelf te ontwikkelen want het vinden van een school die haar accepteert is heel moeilijk. Toentertijd was het nog een taboe om als een jong meisje een kind te hebben.

Haar roots liggen vanuit Curacao over de hele wereld heen. Haar Surinaams bloed komt van haar vaders kant, Dap. Zelf heeft hij negen jaar van zijn leven gewoond op Totikamp. Verder heeft Anraleida Indiaans, Cubaans, Joods en Afrikaans bloed. Een combinatie die de uitkomst is van de grootste mensenhandel op de wereld. Een mensenhandel die nog steeds niet volledig in kaart is gebracht en waarvan werken aan herstel nog lang niet in zicht is. 

Sinds 2006 is Anraleida in Delft komen wonen, met tussendoor in 2017 tot 2020 een korte tijd in Rijswijk. Sinds oktober 2021 is ze weer terug in Delft, terug op de plek waar ze zich thuis voelt ongeacht alles. 

Op de vraag wie ze is? Anraleida begon de reis naar haarzelf om erachter te komen waarom ze op haar manier bepaalde dingen voelt en ervaart. Deze reis bracht haar de liefde, de rust en het begrip die nu een deel van haar zijn geworden. Haar achtergrond qua studie ligt in bedrijf administratief medewerker. Ook rekent ze Psychologie hierbij, ze noemt zichzelf de wetenschapper van het leven. Dit omdat haarzelf alleen ervaringsdeskundige te noemen, afdoet aan de grote collectie van ervaringen op veel gebieden die al waargenomen, gemeten en vergeleken zijn. 

Anraleida heeft door haar leven heen verschillende functies vervuld, van schoonmaker tot zorg coördinator. Dit deed zij bewust: eerst omdat ze na drie jaar altijd een combinatie of helemaal wat anders wilde en ook om op een andere plek te zijn.

Anraleida is een voorstander van een inclusieve samenleving. Sinds ze klein was droomde ze al van een wereld waar we allemaal geaccepteerd worden voor wie en hoe we zijn. Een wereld waar we ons zelf mogen zijn, een wereld die ingericht is voor ons allemaal en Anraleida denkt dat de eerste stap om dat te bereiken is om erin te geloven dat het kan.

Het is een eer voor Anraleida om op de lijst van Bij1 te staan. Het is heel moeilijk voor haar om specifieke punten te kiezen uit het programma omdat haar keuzes gaan voor het geheel.