Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Susan de Vries


30-01-2022

Volg Susan de Vries op

Susan de Vries (27) woont haar hele leven al in Delft en ziet zichzelf dan ook als een echte Delvenaar. Ze is er opgegroeid, naar school gegaan en staat door haar werk elke dag in contact met de bewoners van de stad.

Momenteel is Susan alweer zeven jaar werkzaam als barista in Delft maar haar achtergrond ligt in maatschappelijk werk. Mede haar eigen ervaringen met hulpverlening vanaf jonge leeftijd, zorgen ervoor dat Susan Social Work gaat studeren.

Tijdens haar studie begint Susan zich steeds meer te verdiepen in intersectioneel feminisme en ook hierna probeert ze zich als activist te ontwikkelen. Vanuit de wens om haar kennis, ervaring en haar wit privilege in te zetten voor een beter Delft, sluit ze zich daarom aan bij BIJ1 en is ze sinds de eerste oproep van Jeanette Chedda actief voor de Delftse afdeling.

Het welzijn van burgers zou op nummer één moeten staan, vindt Susan, maar de gemeente Delft pakt niet haar verantwoordelijkheid om voor elke Delftenaar te zorgen. Momenteel worden mensen vooral als last weggezet omdat het hen, met wat voor oorzaak dan ook, niet lukt om mee te doen. Die oorzaken worden vervolgens onder de tafel geschoven en niet verder besproken. Racisme, discriminatie, ontoegankelijkheid en uitsluiting: de gemeente Delft weigert deze problemen te erkennen en hier moet verandering in komen.

Het is een grote eer voor Susan om met haar naam op deze concept-lijst te staan. Door haar naam te verbinden aan de kieslijst als lijstduwer, hoopt zij dan ook zoveel mogelijk mensen te activeren om op BIJ1 te stemmen.