Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Voorwoord


14-02-2022
Programma

BIJ1 is geen moment, BIJ1 is een beweging. Ook hier in Delft. Na de overwinning van één zetel in maart 2021 gaan we de komende tijd de gemeentes in. Gelukkig doen we dat ook in Delft. En dat is nodig. Op dit moment worden niet alle inwoners goed genoeg gerepresenteerd in de gemeenteraad. En dat kun je niet alleen zien in de samenstelling, maar ook in de beslissingen die worden gemaakt en de gesprekken die worden gevoerd. Voor BIJ1 is Niets Over Ons, Zonder Ons het uitgangspunt en dat kan je niet voor elkaar krijgen als we zelf niet in de gemeenteraad zitten.

De problemen uit het kapitalisme die wij landelijk zien, zien we in Delft helaas ook. De wooncrisis, discriminatie, racisme en etnisch profileren, de bezuinigingen in het sociaal domein, de WMO, de ontoegankelijkheid van de stad, kansenongelijkheid in het onderwijs, de jeugdzorg, ouderenzorg, het bezuinigen op de bibliotheken, het geheime onderzoek dat achter de rug om van de Delftse moslimgemeenschappen gedaan is, zo kan ik nog wel even doorgaan. Ons intersectioneel geluid is daarom zo nodig.

Als jij wilt dat ook jouw belangen beter behartigd worden en niet alleen die van de rijke Delftenaar. Stem dan 16 maart op Delft BIJ1 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Want een stem op Delft BIJ1 is een stem op gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. Een stem op Delft BIJ1 is een claim op jouw stad. Een stem op Delft BIJ1 is jezelf terug zien in de raad. 

Het is tijd om je stem te laten horen en kleur te bekennen. 

Spreek je uit, beken Kleur. Stem BIJ1. 

Met strijdbare groet,

Jeanette Chedda

Oprichter en lijsttrekker Delft BIJ1